1. Informatii generale si drepturi de autor

Site-ul www.rai-creative.com (“Site-ul”) si tot ceea ce cuprinde acesta, incluzand, fara limitare, toate textele si imaginile afisate sunt in proprietatea si sub dreptul de autor (copyright) al RT Creation S.R.L. (“RT”) si al partenerilor sai si sunt protejate conform Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, precum si a altor legi privind dreptul de proprietate intelectuala. Este strict interzisa utilizarea oricarui continut al Site-ului, fara permisiunea in scris a proprietarului.

Nu aveti permisiunea sa distribuiti, sa modificati, sa copiati, sa transmiteti, sa expuneti, sa refolositi, sa reproduceti, sa publicati, sa creati lucrari derivate din, sa transferati, sa vindeti sau sa folositi continutul Site-ului in alt mod, fara acordul in scris al RT.

Accesul si utilizarea acestui Site, cât si a Produselor si Serviciilor disponibile prin intermediul acestuia sunt supuse acestor Termeni si Conditii. 

Prin utilizarea serviciilor, inclusiv folosirea si vizualizarea Site-ului, precum si comandarea produselor, sunteti de acord cu Termenii si Conditiile mentionate. Acestea pot fi actualizate sau modificate periodic. Va rugam sa verificati in mod regulat aceasta pagina pentru a lua cunostinta de eventualele modificari aduse.

2. Introducere

Bijuteriile RT sunt create manual, in editii limitate si asociaza calitatea materialelor si a modului de lucru cu design-ul elegant si unic creand efectul unor bijuterii cu personalitate. 

Toate bijuteriile indeplinesc cerintele de calitate in conformitate cu normele legale in vigoare. Acestea sunt gravate sau au atasata marca de responsabilitate, marca de titlu si marca Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului – Directia pentru Metale Pretioase. RT CREATION este autorizata in efectuarea de operatiuni cu metale pretioase si pietre pretioase conform Autorizatiei nr 0011083, emisa de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, iar marca de responsabilitate RT este inregistrata in cardul aceleiasi institutii.

3. Definitii

Termeni si Conditii: toti termenii si toate conditiile afisate pe website care constituie prevederile contractului la distanta.

Contract la Distanta: orice contract la distanta incheiat intre partile contractante in baza termenilor si conditiilor website-ului devenite opozabile partilor contractante din momentul in care este comunicata confirmarea comenzii de catre Vanzator.

Cumparator: persoana fizica sau juridica ori alta entitate care emite o Comanda.

Vanzator: persoana juridica, identificata mai jos, care ofera spre vanzare produsele afisate pe Site. Datele de identificare ale Vanzatorului sunt: RT Creation SRL, cu sediul in Bucuresti, Sector 1, Bulevardul Ion Mihalache, Nr. 111, avand numar de ordine in Registrul Comertului J40/16618/2019 si Cod Unic de Inregistrare 41986370, e-mail: contact@rai-creative.com.

Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile, iar Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.

Bunuri si Servicii: orice produs (bijuterie) sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda sau in legatura cu acestea care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator.

4. Produsele noastre

Produsele noastre sunt bijuterii realizate din aur sau argint, sunt piese unicate, fiind lucrate manual si astfel pot prezenta finisaje imperfecte. Diferentele de nuanta, patina si detaliile lasate in metalul brut in timpul procesului de creatie sunt marca de valoare si originalitate ale fiecarei piese.

Fotografiile prezentate pe Site sunt realizate intr-un studio foto, iar lipsa luminii naturale poate sa distorsioneze culoarea originala a produselor astfel incat pot exista mici diferente de nuanta intre produsul din imagine si produsul fizic. Bijuteriile achizitionate cu precomanda, care nu se afla in stoc, pot prezenta diferente de forma, greutate si culoare fata de pozele afisate pe site datorita faptului ca fiecare piesa este conceputa si lucrata manual.

5. Drepturi si obligatii

Pentru a cumpara de pe Site-ul nostru, dupa ce ati ales produsul/produsele  dorit(e):

  • Apasati pe butonul Adauga in cos. Produsul va fi adaugat in cosul dvs. de cumparaturi. 
  • Pentru a vedea ce produse ati selectat apasati butonul Vezi cosul“.
  • Dupa ce ati adaugat toate produsele pe care vreti sa le cumparati apasati butonul Continua cu finalizarea comenzii“.
  • In noua pagina care se va incarca trebuie sa completati datele dvs. necesare in vederea incheierii contractului la distanta, corespondentei cu dvs si efectuarii livrarii. Pentru modul in care folosim datele dvs. personale, va rugam sa consultati sectiunea Politica de confidentialitate disponibila pe Site.
  • Dupa completarea tuturor campurilor obligatorii pentru procesarea comenzii, apasati butonul Plaseaza comanda “. Daca ati optat pentru plata online veti fi redirectionat catre o platforma securizata in vederea finalizarii comenzii.

Pentru finalizarea comenzii, Cumparatorul se obliga sa furnizeze informatii corecte, actuale si complete, asa cum sunt specificate in formularul de comanda care nu necesita cont de utilizator.

In situatia in care constatam ca aceasta obligatie nu este respectata de catre dvs., nu vom putea procesa si finaliza comanda. 

RT nu va putea procesa nici o comanda plasata pe Site fara ca Cumparatorul sa accepte acest contract, prin bifarea casutei “Am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului web”.

Orice comanda plasata pe Site si confirmata angajaza Vanzatorul si Cumparatorul intr-un contract la distanta.

Momentul incheierii contractului la distanta il constituie momentul primirii mesajului de confirmare de catre Cumparator referitor la comanda sa.

Plasarea comenzilor pe acest Site inseamna acceptarea Termenilor si conditiilor. Trebuie sa aveti peste 18 ani ca sa puteti cumpara de la acest magazin on-line.

Facem tot posibilul ca datele continute de acest Site sa fie cat mai corecte si mai actuale. De asemenea, ne rezervam dreptul de a modifica specificatiile produselor sau serviciilor descrise pe Site in orice moment, fara nicio notificare prealabila.

RT are dreptul sa modifice oricand, fara notificare prealabila, Termenii si Conditiile afisate pe Site, alte elemente ale acestuia (structura, continut sau alte modificari), precum si de a intrerupe sau suspenda activitatea pe Site. De asemenea, ne rezervam dreptul de a publica sau sterge anumite comentarii.

In eventualitatea in care pretul produsului sau oricare caracteristici sau detalii ale acestuia, au fost gresit introduse in bazele noastre de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat inca, RT isi rezerva dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta. Clientul are dreptul sa renunte la comanda daca noile conditii il nemultumesc si daca respectiva comanda nu a fost livrata.

5.1 Recomandari si sfaturi de intretinere

Bijuteriile “Rai” sunt realizate din aur sau argint fiind create manual in ateliere cu experienta. Acestea sunt sensibile la lovituri sau la impactul cu alte obiecte. Metalul pretios isi poate pierde stralucirea in timp si poate capata un aspect mat daca intra frecvent in contact cu agenti externi.

Bijuteriile din argint 925 netratate cu rodiu pot oxida (innegri) in contact cu umezeala sau caldura excesiva. Aceasta este o proprietate naturala a argintului si nu se considera un defect.

Va recomandam sa pastrati bijuteriile in saculetii originali sau in alte cutii special destinate depozitarii acestora. 

Feriti bijuteriile de substante chimice sau flacara deschisa care ar putea afecta metalul pretios sau deteriora pietrele. De asemenea, evitati purtarea acestora in timpul activitatilor fizice si contactul cu agenti precum: parfum, apa sarata, creme, fixativ pentru par, etc. 

Pentru ingrijirea bijuteriilor si pastrarea stralucirii va recomandam sa utilizati o carpa moale, speciala pentru curatarea acestora.

5.2. Garantii asociate produselor

Toate bijuteriile indeplinesc cerintele de calitate si parametrii in conformitate cu normele legale in vigoare. Acestea sunt gravate sau au atasata marca de responsabilitate, marca de titlu si marca Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului – Directia pentru Metale Pretioase.

Bijuteriile “Rai” beneficiaza de o garantie comerciala de 30 de zile de la data achizitionarii produsului pentru defecte neimputabile Cumparatorului, rezultate din neconformitatea produsului.

Garantia se acorda numai daca produsului este insotit de Certificatul de garantie, ambalajul original si documentul fiscal.

Certificatul de garantie asigura Cumparatorului posibilitatea de a repara gratuit produsul daca prezinta vicii de fabricatie sau de a schimba produsul achizitionat daca nu prezinta urme de folosinta. 

Garantia nu acopera deteriorarile provocate bijuteriilor din cauza nerespectarii indicatiilor mentionate in Certificatul de garantie,  incidente sau accidente survenite din vina si/sau neglijenta Cumparatorului, precum: socuri mecanice, expunerea la foc, utilizarea necorespunzatoare a acestora, pierderea, desprinderea si/sau spargerea pietrelor sau a altor factori care nu au legatura cu defectele de material sau manopera.

Garantia se pierde in cazul in care produsul prezinta interventii/modificari din partea unor persoane neautorizate.

Garantia nu acopera uzura normala a produselor datorata purtarii acestora.

Garantia comerciala oferita de vanzator nu afecteaza drepturile conferite prin lege consumatorului.

5.3 Dreptul de retragere/Returnarea produselor

Returnarea bijuteriilor “Rai” achizitionate online se poate face in maxim 14 zile calendaristice de la data achizitionarii acestora. 

Se accepta returul cu conditia ca atat bijuteria cat si accesoriile sa nu fie deteriorate. In cazul unui retur, cumparatorul va acoperi costul transportului. Exceptie face situatia in care produsul este returnat urmare a unor defecte de material sau manopera, caz in care transportul va fi acoperit de vanzator.

Exceptie de la cele de mai sus o fac bijuteriile personalizate (in conformitate cu legislatia in vigoare). Acestea nu pot fi returnate intrucat sunt create si produse la comanda.

Contravaloarea produsului returnat va fi restituita Cumparatorului in maximum 10 zile de la data verificarii produsului returnat, numai prin transfer bancar, in contul indicat de catre Cumparator in acest scop. 

In cazurile in care produsele returnate prezinta deteriorari sau sunt incomplete, prezinta urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri mecanice, accesorii lipsa, Certificat de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a refuza returul.

In cazul in care doriti sa returnati / schimbati un produs trebuie sa ne comunicati explicit aceasta intentie, in termen de maxim 14 zile de la receptia produsului, pe email la adresa contact@rai-creative.com.

Pentru returul produselor va rugam sa specificati urmatoarele date: numele dvs. complet, numarul comenzii, numarul de telefon si numarul contului bancar in cazul in care doriti sa va fie returnati banii.

5.4. Repararea si inlocuirea produselor

In masura in care acest lucru este posibil, vanzatorul va asigura reparatia gratuita a produsului daca acesta prezinta vicii de fabricatie.

In situatia schimbului unui produs acesta poate fi inlocuit in functie de disponibilitatea stocului. Pentru produsele care nu se afla in stoc termenul poate varia in functie de capacitatea productie si de acordul partilor.

Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in termen de maxim 15 zile calendaristice de la data la care Cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta Vanzatorului lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul persoanei desemnate de Vanzator pe baza unui document de predare-primire.

5.5 Pretul produselor

Preturile produselor sunt cele afisate pentru fiecare produs in parte la data efectuarii comenzii, indiferent de eventualele modificari ulterioare. 

Preturile afisate pe Site sunt exprimate in Lei si includ TVA (19%).

Preturile nu includ eventualele costuri de livrare.

Pretul produsului include atat valoarea materiei prime exprimata in grame, cat si manopera, complexitatea design-ului si unicitatea sa. Procedura de modificare a unui produs genereaza costurile aditionale in cazul in care este necesara adaugarea de material (aur), necesar pentru marirea diametrului bijuteriei. Costul va fi calculat in functie de gramajul/cantitatea de aur adaugata.

5.6 Plata si factura

Plata se poate face cu cardul (Visa sau Mastercard) prin intermediul platformei securizate MobilPay, ori ramburs la livrare* (*serviciu disponibil doar pe teritoriul României).

Factura fiscala va fi trimisa in format electronic pe adresa de e-mail furnizata, nefiind necesara stampilarea si semnarea acesteia.

5.7 Livrare

Livrarea produselor se face gratuit in Romania prin curier express pentru comenzile cu valoare de peste 500 lei sau contracost (20 lei) pentru comenzile mai mici decat aceasta valoare. 

In Uniunea Europeana comenzile se livreaza contracost (189 lei) prin DHL Express. Pentru livrarile internationale costul transportului se suporta integral de catre cumparator.

Produsele aflate in stoc beneficiaza de un termen de livrare de maxim 5 zile lucratoare de la confirmarea Comenzii. Pentru bijuteriile disponibile la precomanda termenul maxim de livrare este de 20 zile lucratoare si poate varia in functie de volumul comenzilor si complexitatea produsului.

6. Securitatea datelor cu caracter personal

Intreprindem toate demersurile necesare pentru a procesa datele dvs. personale in conformitate cu principiile stabilite prin legislatia privind protecția datelor aplicabila in România, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE („GDPR”).

Prelucram datele dvs. cu caracter personal doar in scopul in vederea caruia acestea au fost colectate. Folosim datele furnizate de dvs. in momentul plasarii unei Comenzi in vederea incheierii contractului cu dvs. si desfasurarii relatiei contractuale, respectiv preluarea, validarea, facturarea, expedierea Comenzii plasate pe Site, informarea dvs. asupra starii Comenzii, organizarea unui eventual retur, etc.

Pentru mai multe informatii legate de prelucrarea datelor si respectarea GDPR, va rugam sa consultati sectiunea Politica de Confidentialitate, disponibila pe Site.

7. Forta majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul extern, imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

8. Drept aplicabil. Litigii

Prezentul contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente.

9. Prevederi diverse

Putem desfasura orice campanie promotionala referitoare la produsele afisate pe Site, in conditii legii si in termenii stabiliti in intregime de catre RT.

De promotii beneficiaza doar acele comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe Site. De asemenea, promotiile se aplica doar comenzilor care sunt inregistrate in perioada de timp in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil.